Διοργάνωση

logo elia

Κάλυψη

MUSIC-LAB NEO

Προηγούμενα φεστιβάλ

no-drugs

Βίντεο!

Καλοσκοπή

Η Καλοσκοπή, γνωστή και ως Κουκουβίστα, βρίσκεται στο Nομό Φωκίδας, στη βορειοανατολική πλευρά του όρους Γκιώνα και ανήκει πλέον στο δήμο Δελφών. Tο χωριό είναι κτισμένο αμφιθεατρικά, σε υψόμετρο 1100 μ. Ξεχωρίζει για το καταπράσινο περιβάλλον και τα πηγαία νερά του. Μπροστά του απλώνεται το λεκανοπέδιο του Βοιωτικού Κηφισού ή η Δωρική κοιλάδα όπως λεγόταν παλιά, προσφέροντας μια εξαιρετική θέα στον επισκέπτη, γι' αυτό και ο χαρακτηρισμός του χωριού ως το Μπαλκόνι της Γκιώνας.

Η περιοχή της Καλοσκοπής παρουσιάζει ενδιαφέρον από ιστορικής και πολιτιστικής πλευράς. Διαθέτει μια από τις πιο αξιόλογες λαογραφικές εκθέσεις στην ευρύτερη περιοχή του νομού Φωκίδας και συγκαταλέγεται στα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδος, καθώς κάηκε δις από τους Γερμανούς το Πάσχα και τον Αύγουστο του 1944.

Είναι ιδανικός τόπος για όσους αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία, καθώς Βρίσκεται πάνω στο ορειβατικό μονοπάτι Ε4 και έχει εύκολη πρόσβαση προς την κορυφή της Γκιώνας.

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το καφέ-εστιατόριο Koukou Vista, όπου μπορείτε να απολαύσετε και παραδοσιακά προϊόντα. Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, κάτω από τα μαγευτικά πλατάνια!